Helyszín

Production locations
Drehorte
Lieux de tournage
Luoghi da girare
Lugares de rodaje
A sorozat történetében eddig két épület volt főhadiszállás. Az egyik rövid ideig szerepelt, a másikat napjainkban is használják. 
 
Az első és a második évadot még Kelet-Németországban forgatták le Dreilinden közelében. Abban a hatalmas piros színű épületben, amely korábban része volt a "Checkpoint Bravo" vagyis a "B ellenőrzőpontnak", ami egészen 1989-ig aktív határ volt, és két külön részre szakította Berlin városát. Öt évvel az ország újraegyesítése után, a nem használt, leromlott épület körül, 1995-ben felújítási munkálatok kezdődtek el, mivel ezt a helyszínt választották az újonnan kitalált sorozat bázisának: a Cobra 11-nek. 1995 és 1997 között használták az épületet. 
 
1998-ban történt forradalmi változás, amikor az egész csapat elköltözött a nyugati fejlettebb országrészbe, Köln közelébe. A harmadik évadot már az új helyszínen forgatták, ugyanakkor napjainkban is ezt az épületet használják a sorozatban lezajló, mindennapos események lebonyolítására. Többször módosították a belső teret, mind esztétikai, mind formai szempontból. Korábban csak átfestéseket lehetett tapasztalni, azonban volt már arra is példa, hogy teljesen átalakították az irodákat, a megfigyelő, avagy kihallgató helységeket. Ezeket a történetbe úgy foglalták bele, hogy ilyenkor valamilyen támadás éri az őrsöt, és a beltér gyakorlatilag megsemmisül, ami utána értelemszerűen felújításra szorul majd. Ahogy modernizálódott a technika, úgy itt is követték azt. 
A Koronatanú (2008) című résztől elszórtan támadások érik az autópálya-rendőrség épületét, a legnagyobb vereséget pedig talán Az ostrom (2010) és a Török kapcsolat (2011) című epizódokban szenvedte el.
A Krimináltechnikai labor (KTU) is itt helyezkedik el, csak az épület másik oldalán. Érdekesség, hogy a Semir & Chris páros, amikor érzelemdúsabban és behatóbban beszélgetett egymással, akkor ezek a párbeszédek mindig a tetőn zajlottak. 
Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
 
A Régi idők című részben pedig bemutatásra került a rendőrség három évtizeddel korábbi helyzete, amikor is a harmincéves fennállását ünnepelte az épület.