Az autópálya

The motorway
Die Autobahn
L'autoroute
L'autostrada
La autopista
Az igen népszerű sorozat autópályás jeleneteit kezdetben Brandenburg tartományban forgatták, egy Berlin közeli felhagyott gyorsforgalmi út szakaszon. Később Krefeld és Köln között zajlott a forgatás.
 
2005 utolsó hónapjaiban, azonban egy merőben új helyen kezdtek neki az újabb évad részeinek a forgatásához. Az Észak-Rajna-Wesztfáliában fekvő Aldenhoven mellett, egy ipari park területén a Film+Test Location cég épített egy 1 km-es 2x2 sávos autópályaszakaszt. A második esély című részt forgatták itt elsőnek. 
 
A teljes út 2300 méter hosszú. Ez a kétirányú, 1000 méteres pályából és a két visszafordító hurokból áll össze. A "mű autópályához" tartozik egy parkoló is, valamint gyorsító- és lassító sávok. Az elválasztó sávban 81 cm magas betonelemeket helyeztek el.
 
Alapesetben erdős vagy nyílt mezős háttér előtt halad az út. De számítógépes trükökkel lényegében bármilyen hátteret be lehet illeszteni az út köré. Nem csak német filmesek részére áll rendelkezésre a pálya, hiszen lényegében bármilyen ország autópálya menti jelzéseit el lehet helyezni.
 
2013-tól egy újabb szakaszon is elkezdtek forgatni, ami a filmes szakasz mellett helyezkedik el. Ez a képen látható tojás alakú pálya hozzánk és az ismert autópályához közelebb eső részét jelenti. A 2014-es évadokban számtalan akció-jelenet láthattunk itt.
 
Az autópálya helyrajza: Helyrajz.pdf (1832452)