Érdekességek

Curiosities
Kuriositäten
Curiosités
Curiosità
Curiosidades
Az érdekességek csoportosítása többnyire a sorozattal kapcsolatos: kulisszával, szereplőkkel, epizódokkal. 

 

 • 1996 és 2006 között a leforgatott epizódok képaránya 4:3-as volt, azonban 2007-től áttértek a 16:9-es beállításokra. Az utóbbi képarányt a 2007-es őszi évadban vezették be első ízben, amelyet a mai napig alkalmaznak a forgatások során. 
 • A 2013-as évadtól kezdve egy úgynevezett "Digicopter" eszközt kezdtek el használni annak érdekében, hogy a bonyolultabb, forgatás szempontjából körülményesebb helyszínek megközelítéséről, sokkal realisztikusabb képet kapjanak. 
 • A Szállító - sorozat első epizódjában, a 37. perc 23. másodpercnél hallható a sorozat első generációs főcímzenéje. 
 • 2000-ben a "Sakk-matt" című epizód forgatókönyvének megírásában segédkezett Erdogan Atalay (Semir Gerkhan). 
 • Amikor 2004-ben a német RTL a 20 éves fennállását ünnepelte, akkor Christian Oliver (Jan Richter), és Erdogan Atalay (Semir Gerkhan) egy rövid reklámban szerepeltek, hogy ők is kifejezzék elismerésüket. 
 • Holtan találtak az autópályán egy motorbiciklist egy útlezárás előkészítése során, aki a zavartalan forgatásért felelt. René Steinke (Tom Kranich), Gottfried Vollmer (Dieter Bonrath), és Franco Tozza (az egyik rendező) is megsérültek. 
 • A 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság során Tom Beck (Ben Jäger), és Erdogan Atalay (Semir Gerkhan) elfogadták a német RTL felkérését, hogy reklámozzák a nagytornát. Szintén ebben az évben az új KIA Sportage gépkocsival készítettek reklámot. 
 • 2012-ben bemutatták a sorozat paródiáját egy rövid 5 perces filmmel, aminek a címe "Alarm für Cindy 11 - Der neue Partner"
 • 2013-ban a "Féktelenül" című epizód utolsó jeleneteit az osztrák-Alpokban forgatták szélsőséges körülmények között, -26 °C-ban, 4000 méter magasan. 
 • Két alkalommal készítettek Crossover-t "A bohóc" című sorozattal: egyszer 1996-ban Erdogan Atalay (Semir Gerkhan) tűnt fel egyedül egy baleseti helyszínelésre érkezve, az antracit színű BMW E36 szolgálati kocsijával, amikor még Berlin közelében forgattak az A115-ös autópályán. Ekkor egy rejtélyes bohóc álarcot talál, amiről kérdezősködik. Ráadásul a producer, Hermann Joha is szerepet kapott vele akkor egy közös párbeszédre. A következő alkalommal 1997-ben  (A bohóc sorozat legelső 90 perces epizódjában) rövid időre szerepelt Mark Keller (André Fux), és Erdogan Atalay (Semir Gerkhan), "A nap gyermekei" című epizódból újra feldolgozott kaszkadőr-jelenet sikertelenségéből kialakult baleseti helyszínen. Ahol a két rendőr feltűnik, már Nyugat-Németországban forgatták. Ezzel arra utaltak, hogy a következő évben oda fognak költözni! 
 • 2014 novemberében Berlinben, Erdogan Atalay (Semir Gerkhan), és Vinzenz Kiefer (Alex Brandt) hivatalosan meg lett jelölve az úgynevezett BAMBI-díjra, amelyre azért jelölték a sorozatot, mert rendkívül nagy népszerűségnek örvend. 

Külföldi vagy körzeten kívüli forgatások

 
Forgatási év Helyszín Ország Epziód Magyarázat
1999 Mallorca (1) Spanyolország
 • A vétlen áldozat
 •  A győztes magánya
A keresett személy ott tartózkodik (2)
1999 ___ Belgium  Ámokfutás az A4-en Az epizód forgatását ebben az országban fejezték be
2000 De Haan Belgium Pokoli utazás  Az epizód forgatását ebben az országban fejezték be
2008 Berlin  ___ A koronatanú  A tanút Berlinbe kellett átszállítani, ezért néhány jelenetet ott vettek fel
2011 Isztambul  Törökország  Török kapcsolat Herzberger gyilkosa ide menekül
2012 Monreal  ___ Végzetes ügy  Ezen a vidéki településen forgattak
2013 Tirol Ausztria  Féktelenül Itt őrzik azt a szervert, amely baj esetén aktiválja az ún. vészinternetet
2014 Brüsszel Belgium Elrabolva Semir lányát ebben a városban rabolták el
2014 ___ Belgium Szemet szemért (1. rész) A nyomok ide vezetnek
2015 Tirana Albánia Az albán ügy Az albán maffia meggyengítése végett utaznak ide
2018 Budapest  Magyarország Most wanted Jenny Dorn megsegítése érdekében utaznak ide

(1) A nagy visszatérés (2013) epizódban néhány jelenetet itt vettek fel.

(2) Valójában azért utaztak a szigetre, mert a kedvezőtlen téli időjárás akkoriban Németországban megnehezítette a forgatást.