GY.I.K

Frequently asked questions
Häufig gestellten Fragen
Foire aux questions 
Domande frequenti
Preguntas frecuentes

A gyakran ismételt kérdések között megtalálhatja azokat, amik a sorozat rajongóit sokat foglalkoztatják. A kérdések nem fontossági, vagy gyakorisági sorrendben, hanem véletlenszerűen lettek elrendezve! 

  • Mikor lesz új évad? 

Németországban: a német RTL a sorozat kezdete óta kiszámíthatóan igyekszik betartani egy tavaszi és egy őszi évad levetítését az aktuális évben. A tavaszi évadot általában márciusban szokták elkezdeni, az őszit szeptemberben. 

Magyarországon: kiszámíthatatlan és követhetetlen. 

  • Forgatják már az új évadot?

Az új évad forgatása a következőképpen zajlik: az adott év első 6 hónapjában forgatják az őszi évadot, a következő 6 hónapban pedig a tavaszi évadot. A német RTL által megrendelt mennyiséget egy év alatt teljesíteni kell feléjük, a forgalmazó részére. Eltérések ettől ellenben tapasztalhatóak! 

  • Készítik már a szinkront az új évadhoz? 

Ahhoz, hogy szinkronba kerülhessen egy epizód és ebből adódóan egy évad, előtte le kell fordítani, ugyanakkor magyarosítani. Ez rendkívül hosszadalmas feladat. Egy epizód szinkronizálása egy munkanapot vesz igénybe a stúdióban. A fordítás és a szinkron időre készül el, viszont az adásba kerülés időpontja a forgalmazótól függ.

  • Ideje lenne már befejezni a sorozatot? 

Ebben a kérdésben ez az oldal nem foglal érdemben állást, számtalan közösség oldallal szemben, ahol egyoldalúan közelítik meg a kérdést, elferdítve ezzel a követők gondolkodását. A sorozat akkor fog befejeződni, amikor a forgalmazó RTL Deutschland már nem tart rá igényt, azonban átszerződéssel egyéb csatornák kérhetik a folytatást. A szereplők cserélődnek, ezzel pedig számolni kell! 

  • Az oldal szerkesztői közül jelen volt valaki a 2018-as budapesti forgatáson? 

Igen. Rendkívül összeszedetten, mellesleg szervezetten történik a forgatás menete kevés hibával. Erdogan Atalay közvetlen, intelligens személyiség, szereti a rajongóit, mivel a pihenőidejében szívesen készít képeket velük, valamint osztogat aláírásokat.  

  • A főoldalon korábban meglévő link a lefordított, Magyarországon forgatott részhez irányított. Sokáig tartott a fordítás? 

A feliratozással együtt összesen 12 óra volt. 

  • Mi a véleményük arról, hogy ezúttal egy nő lett Erdogan Atalay társa? 

Sok sikert kívánunk neki és eredményes munkát! 

  • Vajon Erdogan Atalay nélkül is sikeres lesz a sorozat? 

Ezt így lehetetlen megmondani. Oszlopos tagja a sorozatnak, akinek beleszólása van a történésekbe. Energikus személyiség és egyelőre nem áll szándékában abbahagyni, de ha egy részben valamilyen okból kifolyólag nem szerepelt, akkor a hiánya azért érezhető volt. 

  • Megfelelőnek tartják a sorozat jelenlegi stílusát? 
Véleményünk szerint igen. Mindenesetre fontos kiemelni, hogy ez egy akciófilm, amely bűnügyekkel kapcsolatos tényfeltárást végez, ennek eredményeképpen ezt az irányt célszerű követni. 
 
  • Változtatnának valamin a sorozattal kapcsolatban? 
Igen mindenképpen: a mellékágon több autópálya-használattal, valamint közlekedéssel kapcsolatos jeleneteket dolgozhatnának fel - ahogy korábban is tették - tanítva ezzel a közlekedőket és nem kioktatva természetesen. A másik elképzelés, hogy többet foglalkozhatnának a korábbi szereplők emlékeinek megőrzésével, akár egy említés szintjén. 
Németországban: a német RTL a sorozat kezdete óta kiszámíthatóan igyekszik betartani egy tavaszi és egy őszi évad levetítését az aktuális évben. A tavaszi évadot általában márciusban szokták elkezdeni, az 
 
őszit szeptemberben. 
 
Magyarországon: kiszámíthatatlan és követhetetlen.